Gisteravond zijn we Goreme ingetrokken en op een dakterras, bij een zeer aangename, avondtemperatuur, een lekker potje plaatselijke kost gegeten. Daarna, op hetzelfde terras met uitzicht op de promenade van Goreme, nog enkele klepkes gedronken. Daarna moe maar voldaan in onze niet waterpas staande bedden gedoken.

Vandaag eens wakker geworden van onze eigen GSM, wel om 04:50 uur want we gaan balloonen. Den Ed is eigenlijk niet te best, beetje koortsig, maar voor de balloontrip zet em toch door. We gaan naar de ophaalplaats rechtover ons Paradise en beginnen stilaan te twijfelen of ze ons niet vergeten zijn. Uiteindelijk duikt het busje op. Vervolgens gaan we naar de startplaats. We gaan er voor de rest niet te veel woorden aan vuil maken maar de foto’s, die deze maal wel aan onze verwachtingen voldoen, laten spreken. Het was Formidastisch.

Na de balloonervaring terug naar Paradise en nog even de nest in. Ontbijt genomen en den Ed terug de nest in met 38. We vermoeden een zonneslag of reactie van één of andere insectenbeet. De luc de stad in voor verkenning Goreme. ’s Namiddags is de koorts nog niet gedaald en blijft den Ed in bed. De Luc met zijnen broemer naar de ondergronds stad van Derinkuyu. Het is een stad die werd gebouwd door de vroegchristenen en die 8 ondergrondse verdiepingen telt, tot 50 meter diep.

Bij terugkomst blijkt den Ed terug (springlevend) en zijnen beer is aan het grollen. We gaan dus een stukske eten. De lucht is wat aan het veranderen en het lijkt of er ander weer op komst is. Morgen vertrekken we in principe richting Nemrut Daghi.