Na den Ed zijn belevenissen in den Acil zijn we gewoon in het hotel gebleven en hebben daar onzen beer het nodige gegeven. Hier weer geen alcool.

In ons 3-sterren hotel hebben we goed ontbeten en den Ed voelt zich al veel beter na een goede nachtrust in onze geconditioneerde kamer. We brengen eerst een bezoekje aan de bank, Ed heeft ook nieuwe banden besteld en laten leveren in ERZURUM. De Luc wordt buiten aangesproken door een oude Turkse tante, met gele tanden, die in Luik blijkt gewoond te hebben. Ze was met verlof in Turkije en woonde nu in Parijs.

Een 10-tal km gereden en we zien een auto op zijn dak liggen. Alle bagage ernaast, het lijkt juist gebeurd te zijn. We stoppen en bieden hulp aan. Blijkt toch al enige tijd geleden gebeurd. Er komen uit de bossen nog wat Turken te voorschijn en we worden thee aangeboden. Ergens in de bossen wordt de thee klaargemaakt, duurde wel heel lang, en we mochten niet vertrekken voor we thee gedronken hadden. Was wel de beste thee die we al gehad hebben. Terwijl we daar staan krijgen ze de boodschap dat één van de inzittenden overleden zou zijn. Onze gastheer vertrekt en wij ook maar weg. Onze gastheer, een oudere turk, zou in Givet gewoond hebben en daar een restaurant uitgebaat hebben.

Wanneer we de hoofdweg verlaten krijgen we een prachtig landschap voorgeschoteld. Eerst een vruchtbare vallei waar hoofdzakelijk tabak verbouwd en verwerkt wordt. We stoppen hier in authentiek Turks dorpje. De mannen zitten allemaal samen in de schaduw van een boom. Een beetje verder zitten de vrouwen en kinderen de tabakblaren te sorteren om gedroogd te worden. Schitterende taferelen. We willen hier iets drinken maar de Ramazan is hier ook streng voor ons. We kunnen wel een blikje cola kopen maar dit wordt in een plastic zak met drie knopen meegegeven. Dit zodat we het zeker niet daar zullen opdrinken of de anderen in verleiding brengen.

Na de vallei komen we in een ander schitterend crimineel mooi landschap. We hebben getracht het te vatten op foto maar de werkelijkheid is niet te repliceren. De kleurschakeringen en dieptes komen op foto niet tot zijn recht. Onderweg nogmaals een wagen op zijn kop, maar deze zijn ze al aan het takelen.

We naderen onze bestemming, Nemrut Dagi en vinden juist voor het betaalkot een Otel genaamd Cesme. Na inchecken gaan we op de Nemrut Dagi, een berg van 2150 meter hoog waar op de top in 40 tot 60 voor Christus een 50 meter hoge Tumulus werd geplaatst. Het is een begraafplaats in de stijl van de Piramides. De diameter bedraagt 150 meter. Deze berg is de hoogste van de streek en boven kunnen we meegenieten van een mooie zonsondergang.