In Van kunnen we ’s avonds eindelijk nog eens een normaal brood eten ipv van de platte vijgenbroden die we nu al bijna een maand moesten verorberen. Zoals gezegd was het er vrij fris en hebben we onze fleeckes bovengehaald.

We hebben “s morgens een ontbijt waar we al enkele weken van droomden, Gewoon brood met choco. Bangelijk!!!!

We vertrekken uit Van en het weer ziet er op dat moment kwakkelachtig uit. De regen blijft echter over en gaandeweg wordt het in de loop van de dag warmer. We hebben wel de ganse dag in een soort van mist gereden.

Onderweg komen we een Duits koppel uit Hamburg tegen die met hun 1200 GS onderweg zijn naar Iran en vervolgens Nepal. Zij reizen op een iets andere manier en hebben de trein genomen van Oostenrijk tot Istanbul. In Iran nemen ze de ferry naar Dubai en vandaar gaat het met het vliegtuig richting Nepal. We zien dat ze hun katalysator niet vervangen hebben en hopen voor hun dat ze geen problemen krijgen in Iran met de loodhoudende kwalitatief slechte benzine. We geven ze enkele tips ivm onze ervaringen in Iran, voornamelijk het rijgedrag en de grensformaliteiten.

We arriveren vrij vroeg in de hoofdstad van Koerdistan en vinden een goed hotelletje in het centrum. Het blijkt een levendige, frisse stad te zijn. Dit in tegenstelling tot de verwachtingen.

Het is ook een moderne stad qua uitzicht en uitstraling. We hebben er een gezellige avond en kunnen tot onze verbazing de nodige klepkes drinken. We hebben wel lang moeten zoeken, maar een Efes Lokali gevonden.

We verlaten Dyarbakir en zetten koers naar Gaziantep, een totaal onkende stad voor ons. Het is een vrij saaie weg, maar het is een aangename temperatuur om met de motor te rijden. Onze koperen ploert is weer van de partij. Het laastste deel tussen Sanliurfa en Gaziantep is wel leuk qua landschappen. Het is hier duidelijk een streek die leeft van de katoenbouw.

We zijn weer vrij vroeg ter bestemming en vinden onmiddellijk een leuk hotel in het centrum. Ook dit blijkt weer een moderne, frisse en gezellige stad te zijn waar het leuk vertoeven is. Hierna enkele sfeerbeelden van de stad.

We moeten er ook nog bij vertellen dat sinds we terug in Turkije zijn , onze automatische wekker van 04:30 uur terug van de partij is. Die kruisraket begint weer danig op onze systemen te werken.